Carmen Zoppou

Carmen Zoppou  
Mi-a crescut sufletul, pur si simplu!

Exista in vietile noastre momente nepretuite, carora doar le putem intui unicitatea, prin bucuria coplestioare pe care o simtim cu fiecare fibra. Ele vin sub forma unei ocazii, unei idei, unei persoane care pune o lumina noua peste tot ce credeam ca stim si intotdeauna deschid o cale pentru cel pregatit sa paseasca pe ea. Fie ca le numim puncte de cotitura, pietre de hotar, intalniri karmice sau semne divine, sunt evenimente memorabile, nascute din trecutul copt al cautarilor noastre si ne anunta ca le-a venit vremea.

Eram director de vanzari la divizia de echipamente pentru finisaj textil a unei firme olandeze si imi placea munca mea, dar pasionata am fost dintotdeauna de terapiile alternative, de parapsihologie, de puterea mintii si a subconstientului, de inteligenta (neinteleasa) a corpului uman, de spiritualitate. Pana in '89 imi aducea tatal meu carti interesante, tot ce se putea gasi atunci in domeniu, pe sub mana, sau copiate la heliograf, mergeam la Yoga impreuna (era tot ilegal) si la discutii despre spiritualitate cu preoti cu har, pe ascuns, ca el era profesor de matematica si membru de partid. Dupa '90 m-am inscris la toate cursurile care aparusera si am invatat reflexoterapie, masaj, bioenergie, Reiki, radiestezie. Am cunoscut oameni minunati, am si organizat cursuri si tot ce-am invatat m-a ajutat, fiindca eram alergica la mai toate medicamentele si trebuia sa gasesc solutii "naturiste" si pentru o durere de cap, sau un nas infundat. Cel mai mult m-a manat insa dorinta de a-i putea ajuta pe cei dragi mie, acolo unde medicina nu oferea solutii.

Cand am vazut la televizor un documentar despre Tehnica Bowen, in decembrie 2002, am stiut, cu toata fiinta mea, ca este raspunsul cautarilor mele. Nu prea suntem invatati sa ne ascultam intuitia, dar cand striga din toti rarunchii, e imposibil s-o ignori! Am cautat imediat pe internet si am gasit pagina Academiei Bowtech din Australia, am tiparit si citit toate informatiile (saracacioase, la vremea aceea) si am inceput sa dau telefoane prin toate tarile unde se preda aceasta tehnica. Erau doar doi profesori ai Academiei care predau in Europa: Manfred Zainziger in Austria (in germana) si Andrew Zoppos in Germania in engleza si in Grecia in greaca, limba sa materna. Erau doar 2-3 cursuri pentru incepatori pe an, iar programul incarcat, schimbarile de la serviciu (din salariata trebuise sa ma transform in agent independent) si problemele personale m-au impiedicat sa calatoresc in Germania, dar am continuat sa caut informatii, solutii si sa sper ca intr-o zi va veni vremea si pentru Bowen. Abia in februarie 2006, cu ajutorul unei terapeute de nationalitate romana din Germania, Andrew Zoppos a venit la Bucuresti, pentru o prezentare Bowen. La acea data, insa, tatal meu murise deja. La fel, relatia cu cel pe care mi-as fi dorit din suflet  sa il pot ajuta. Ramasese vie si puternica dorinta de a invata aceasta tehnica. 

Ultima zi de februarie din 2006 incepuse ca o zi de primavara veritabila, cu soare si ciripit de pasarele. Andrew aterizase pe la ora 11, s-a cazat la hotel si am mers la un restaurant pentru pranz. Cand am iesit sa pornim spre Palatul Copiilor, unde erau asteptate 350 persoane la prezentare, ne-am trezit in mijlocul unui viscol incredibil - tot Bucurestiul era paralizat sub zapada! Am condus prin nameti, bara la bara si am parcurs cei 3 km in mai bine de o ora. Doar vreo 30 de persoane venisera, dar dintre acestea, 18 s-au inscris pentru primul curs Bowen din Romania, care a avut loc in martie acelasi an. Din acel moment, viata mea s-a schimbat complet, pe toate planurile. 

Plina de entuziasm si pasiune, majoritatea timpului ma ocupam de promovarea tehnicii, cu prezentari, sedinte demonstrative, tratamente gratuite, traducerea materialelor pentru cursuri, organizare si probleme administrative. Imi doream enorm sa facem cunoscuta aceasta terapie in Romania, sa poata beneficia cat mai multi de efectele sale miraculoase. Am inceput sa practic imediat dupa primul curs si nu-mi venea sa cred ce rezultate spectaculoase apar. N-am cunoscut satisfactie mai mare, nici cand semnam un contract substantial, decat cea pe care am simtit-o cand o pacienta m-a imbratisat si mi-a multumit, cu lacrimi in ochi, spunandu-mi ca n-a crezut ca va mai trai fara dureri. Mi-a crescut sufletul, pur si simplu! Incet-incet, mi-am dat seama ca asta voiam sa fac, ca tehnica Bowen merita tot efortul, dedicatia si timpul meu si am renuntat de tot la profesia anterioara. Am gasit in Andrew un partener de afaceri serios si motivat, de un profesionalism desavarsit, rabdator si optimist pana la naivitate. Bunatatea lui innascuta si pasiunea molipsitoare pentru Bowen m-au cucerit de la inceput, m-au motivat sa trec peste toate obstacolele si sa perseverez. Am muncit mult impreuna, ne-am sustinut si completat unul pe celalalt si nu ne-au descurajat greutatile fiindca ne-a manat aceeasi pasiune. Prietenia noastra si increderea reciproca s-au consolidat in timp si au evoluat.

De la nivelul de terapeut, traducator si organizator de cursuri, lin si natural, ca o trecere fireasca spre alta etapa a vietii, am parcurs programul de pregatire al Academiei Bowtech din Australia si am devenit instructor acreditat in 2013 iar in 2016 Andrew si cu mine ne-am casatorit.

Sunt mandra de toate realizarile mele din trecut si cred ca am invatat ceva din fiecare experienta si de la fiecare persoana intalnita, dar menirea cred sincer ca mi-am gasit-o in Tehnica Bowen! Simt ca am evoluat enorm, ca sunt mai buna, mai implinita, mai impacata cu mine ca niciodata.

Ne-am inconjurat de oameni minunati (iarasi intalniri providentiale) si lucram nu doar ca o echipa sudata, ci ca o familie. Andrew le spune tuturor cursantilor, din prima zi, ca Bowen le va schimba viata (si asa facem si noi, instructorii pregatiti de el); multi nu cred. E o bucurie continua sa vedem cum semnele de intrebare din ochii viitorilor terapeuti se transforma, de la o zi la alta, de la un curs la altul, in speranta vibranta, in fericire reala, in implinire sufleteasca. Ne hranim din toate rezultatele spectaculoase ale cursantilor nostri si simtim ca am contribuit la fiecare caz rezolvat; ne tragem seva din succesele lor, sa putem duce mai departe aceasta lucrare din dragoste - darul lui Tom Bowen.